Førjulstiden

Førjulstiden. Ja, så var den her igjen. Ny tid for stress, pynting, baking, gaver, vasking og det som skal til for at julen skal bli akkurat slik vi vil ha den. Vi lever virkelig i en hektisk hverdag. Og jeg kjenner at selv om i år så skal jeg gjøre nøyaktig de samme juleforberedelser som i fjor, som  året før og alle andre år før der igjen. Så føles det som om hver jul som kommer frem over blir mer og mer travel. Jeg strekker virkelig ikke til…. Hvor ble de jule forberedelser med mer kos og avslapping av?

Det er ikke sikkert det er bare meg som føler dette, for samfunnet krever mer av oss og mer vil vi ha. Bare det å sette seg ned å lage julegavelisten. Hva skal jeg finne på til barna mine i år, de har jo alt! Og når vi spør så vet de rett og slett ikke.

Men, selv om vi lever i et velstands Norge så må vi ikke glemme de som ikke har alt de trenger til jul. Mennesker blant oss som strever med å få mat på bordet, penger til gave og ikke minst de som er alvorlig syke. Juletiden er virkelig en tid for ettertanke! Vi har godt av å stoppe opp litt og tenke.

Så jeg har en juletradisjon hver førjulstid som er bare «min dag». Jeg velger en hvilken som helst dag, selv om det regner eller stormer, så tar jeg min årlige innhenting i skogen. Jeg tar med meg saks og min lille sag, en stor bøtte og hansker. Så kjører jeg litt innover i skogen og parkere bilen og drar på jakt. Jeg jakter etter små juletre spirer og annet gran jeg ønsker meg som dekor. Fin og grønn mose som vokser på steiner langt inne i skogen er nydelig på denne tiden av året. Husk å frys den ned litt før du bruker den, da det følger med litt små «husdyr» som bor der ute i lyng og kratt…Den vakreste juledekoren kommer fra naturen!

Små spirer av gran er fine og dra opp med roten og bruke i en glass vase eller urne. Jeg drar kun opp spirer der hvor det er samlet for mange tett sammen, slik at de andre kan få vokse opp med god plass til å blir store.

Så nå er jeg klar for dekorering til jul og koser meg. Jeg prøver og finne roen i dag og min årlige innhøsting i skogen gjør veldig godt. Så deilig å bare tusle innover i skogen og føle stillheten og roen senker seg. I dag ble dagen som jeg ønsket den. Akkurat nå er en stor storm på vei inn til vest-landet og stearinlysene er tent. I kveld så blir den en fin kveld på VAMP konsert i Haugesund med koselige venner.

Ikke så mye dere hører fra meg på bloggen lenger, men jeg er her. Og før du vet ordet av det så «titter» jeg innom. Kos dere i førjulstiden og stopp opp litt!

Hjertelige hilsener fra Meg!

No Comments

Post a Comment