HAGESTUE

Hagestuen vår er den plassen hvor vi tilbringer mange gode timer og stunder. Sene nattetimer og festlig lag med venner og familie. Den er «gull verdt». Jeg bruker å kalle den «min lille hytte»…

Hagestuen ligger plassert ute i hagen sammen med vårt større uteområde.  Og den er omringet av en frodig hage og stor gressplen. Vi har har brukt mange arbeidstimer her, da den skulle bygges om og designes etter vårt ønske. Vi kjøpte huset vårt brukt for 7 år siden og bonusen lå virkelig i det flotte uteområdet og hagestuen. Men, hagestuen har blitt bygget litt mer om i flere omganger.

Jeg hadde et ønske om at hagestuen skulle være en plass som var lys, luftig, rustikk og ha en følelse av «vintage». Jeg hadde ønske om nytt og gammelt blandet sammen.

Jeg har hatt en del spørsmål om hvordan jeg laget min «Lounge» sofa. Så derfor kan det være greit å legge ut fremgangsmåten.

Den er bygget opp av 2 lag «Europlaler» hvor de er bygget inn av rustikk forskalings-plank. Jeg har brukt den rustikke sine ut. Så er den malt med utendørs veggmaling farge «Mountain Glacier» fra Nordsjø Norge.

 

Sete og ryggputene er også laget laget og sydd selv. Som ryggputer har jeg brukt «hotell-puter» på 70x100cm og som sete-puter så har jeg skjært til skummadrass etter mål. Men, for å få et mykt og fin uttrykk på sete så laget jeg dette av dyner i microfiber. Det vil si jeg sydde en søm etter det målet som puten var og klippet opp for så å sy dette fast i skummet. Som trekk har jeg bestilt metervis med stoff fra en møbel- leverandør som heter Sits gjennom Bohus. Klippet opp og sydd trekk.

Hagestuen er veldig lun og koselig, med mange tekstiler. Og det er ganske mange av dem spesielt puter. Så det er jo klart at det må noen «handmade» puter til her også. Disse puter med små lin-dusker kommer fra min pute-collection.

 

I en hagestue så hører det også klart til mange grønne planter. Siste plante jeg satte her var et flott Fikentre. Håper det blir stort og fint!

Sommeren er virkelig kommet til Haugalandet og som flere andre i dette nydelige landet vårt så «bader vi i sol». En hagestue for sene kvelder og en fin hage, ja hva kan vel være finere i sommer.

No Comments

Post a Comment