Nyoppusset kjøkken på budsjett

// Delvis sponset innlegg//

Nyoppusset kjøkken på budsjett er et av mine prosjekter som jeg har planlagt lenge. Så denne høsten så startet vi med å rive og oppdatere vårt gamle kjøkken. Nå står resultatet av prosjektet ferdig etter mange timers arbeid. Kjøkkenet fikk et stort «ansiktsløft» med en del maling og endringer. Jeg ønsket at stilen på kjøkkenet skulle være «klassisk romantisk» med industrielle og rustikke detaljer. Fargene var aller viktigest.  De ønsket jeg skulle være myke rosa og gråtoner med svarte kontraster. Så var målet å få dette prosjektet til å bli rimeligst mulig.

Det aller første vi startet med var å fjerne overskap på høyre vegg, noe som fikk rommet til å virke mye mer «luftig og lett».  Det er også lavere takhøyde her på kjøkkenet og det var absolutt en nødvendighet og male paneltaket helt hvitt. Da, fikk vi takhøyden til å virke høyere og det får også rommet til å bli lysere. Etterpå så flis la vi nytt opp hele veggen hvor det hadde vært skap og langs resten av benkeplaten. Jeg fuget med mørke grå farge, for å få en mer markert «industriell» uttrykk.

Vi har malt kjøkkeninnredninger med en nydelig og varm gråtone som har en anelse rosa skjær. Det er aldeles perfekt til resten av fargevalgene i rosa toner. Vi har åpen løsning ned til stuen og da synes også de sarte og naturlige fargetonene jeg har her sammen med kjøkkenet. Vi har også en rosa vegg ned i stuen som hentes opp igjen fra kjøkkenet.

Etter å ha malt taket og kjøkkeninnredningen så skiftet vi til svarte håndtak fra Ikea som fikk frem den industrielle uttrykket i rommet. Disse håndtak finnes også i blank messing og hvis jeg da ønsker så kan jeg bytte ut om jeg ønsker å endre uttrykket igjen. Vi valgte også å male benkeplaten. Dette var egentlig noe jeg ikke visste om jeg kunne få til å «funke», men etter å ha hatt dette i en uke nå så ser vi at dette ikke er noe problem. Vi hadde respatex benkeplate og pusset denne lett med sandpapir og nøye rengjøring. Så rullet vi på 2 lag med matt hvit Bengalakk og deretter 3 lag med gulv-maling Diamond Floor  i «klassisk hvit. Da, ble fargen samme som gulvet og benkeplaten ser strålende ny ut. Billig og enkelt!

I den koselige kjøkken kroken vår så fjernet jeg tapeten som har fått bli der i noen år. Tror det er rekord! Så tapetserte jeg med «tapetfornying» og malte i en fin matt «støv- rosa» farge. Den er til å ta og føle på, samt at rommet blir så «snilt» og rolig. Elsker fargene her på kjøkkenet, jeg får en indre ro….

 

Vi skiftet også ut vasken i hvit farge fra Ikea og blandebatteri i blank messing. Blandebatteriet fant jeg på nettet og fikk dette sendt fra utlandet. Det var billig og ser ut til å fungere bra. Jeg er veldig fornøyd med resultatet og dette ble et vellykket kjøkkenprosjekt på budsjett .

Til sist så ble gulvene frisket opp med ny gulv- maling. Vi har litt fuging og små justeringer på maling igjen å gjøre, som kan kanskje synes på bildene. Håper dette inspirere dere lesere til å heller gå for å oppgradere det gamle kjøkkenet istedenfor og alltid kjøpe nytt. Maling gjør underverk, sammen med enkle grep!!!

 

Farger brukt i prosjektet fra NORDSJØ NORGE:

Vegger «Våkne»D4.04.71 (Rosa) og «Målløs» ON.00.86 fra Nordsjø Norge

Kjøkkeninnredning, E4.05.55 «Dusky Roubaix» Fra Nordsjø Norge

Gulv-maling Diamond Floor i farge «Klassisk hvit» fra Nordsjø Norge

Takmaling, «Nøytral hvit» nr 34, fra Nordsjø Norge

 

No Comments

Post a Comment